OASI Laura Vicuna U20

Leagues Played
Italien - Regional - U20 4
OASI Laura Vicuna U20 er et italiensk basketballhold for kvinder med base i Torino. Holdet blev grundlagt i 2004 og spiller i øjeblikket i Serie A2, den anden bedste kvindelige basketballliga i Italien. Holdets hjemmebane er PalaRuffini.

OASI Laura Vicuna U20 har vundet to nationale mesterskaber i Serie A2, i sæsonerne 2008-09 og 2010-11. Holdet har også nået finalen i den italienske cup to gange, i 2009 og 2011.

I løbet af de seneste år har OASI Laura Vicuna U20 været et af de mest succesfulde hold i Serie A2 og har regelmæssigt deltaget i slutspillet. I sæsonen 2022-23 sluttede holdet på tredjepladsen i grundspillet og nåede semifinalen i slutspillet.

Holdets nuværende cheftræner ercoach er Alessandro Fontana. Holdets roster består af en blanding af unge italienske spillere og erfarne internationale spillere. Nogle af de mest bemærkelsesværdige spillere i truppen omfatter:

* Martina Fassina (Italien)
* Carlotta Zanardi (Italien)
* Frida Anelli (Italien)
* Caterina Dotto (Italien)
* Giorgia Sottana (Italien)
* Jelena Antic (Serbien)
* Iuliia Gladka (Ukraine)

OASI Laura Vicuna U20 er et ambitiøst hold, der sigter efter at opnå succes på højeste niveau i italiensk basketball. Holdet er kendt for sin aggressive forsvarsstrategi og sin høje standard inden for boldbesiddelse.