Italien - Serie B 05/05 13:00 37 Venezia v AC Feralpisalo - View
Italien - Serie B 05/10 18:30 38 Spezia v Venezia - View

Wikipedia - Venezia F.C.

Venezia F.C., oftest benævnt som Venezia, er en italiensk fodboldklub fra byen Venedig i Veneto. Klubben blev grundlagt i 1907 og spiller sine hjemmekampe på Stadio Pier Luigi Penzo. Klubben vandt Coppa Italia i 1941.

Venezia FC er en italiensk fodboldklub med base i Venedig. Klubben blev grundlagt i 1907 og spiller i øjeblikket i Serie B, det andet niveau i det italienske fodboldsystem.

Venezias hjemmekampe spilles på Stadio Pierluigi Penzo, som har en kapacitet på 7.450 tilskuere. Klubbens farver er sort, grøn og orange, og deres kaldenavn er "arancioneroverdi", som betyder "de orange-grønne-sorte".

Venezia har vundet en Coppa Italia-titel i 1941 og har også deltaget i europæiske konkurrencer flere gange. Imidlertid har klubben tilbragt det meste af sin historie i de lavere rækker af italiensk fodbold.

I de seneste år har Venezia gennemgået en genoplivningsperiode og har opnået oprykning til Serie B i 2020. Klubben har også tiltrukket et antal bemærkelsesværdige spillere, herunder den tidligere italienske landsholdsspiller Alessandro Matri.

Venezia er kendt for sin passionerede tilhængerskare og sin unikke placering i en by bygget på vand. Klubben er et symbol på Venedigs stolthed og historie og har en særlig plads i hjerterne hos mange lokale.