SC Muckendorf

Sportsklubben Muckendorf er en østrigsk fodboldklub, der er hjemmehørende i landsbyen Muckendorf-Wipfing i delstaten Niederösterreich. Klubben blev grundlagt i 1961 og spiller i øjeblikket i Regionalliga Ost, den tredje bedste række i det østrigske fodboldsystem.

SC Muckendorfs hjemmebane er Sportplatz Muckendorf-Wipfing, som har en kapacitet på 1.000 tilskuere. Klubben har et stort ungdomsakademi med over 200 spillere og har produceret flere spillere, der har spillet på internationalt plan.

SC Muckendorf har aldrig spillet i Bundesligaen, men har opnået en vis succes i den østrigske pokalturnering. Klubben nåede kvartfinalerne i 1996-97-sæsonen og igen i 2004-05-sæsonen.

Klubbens største rival er SV Gaflenz, som også kommer fra Niederösterreich. De to klubber har mødt hinanden flere gange i Regionalliga Ost og har udviklet et intenst rivalopgør.

SC Muckendorf er en velrespekteret klub i det østrigske fodboldsystem og er kendt for sin stærke ungdomsakademi og sit engagement i lokalsamfundet.