Fortis Altamura

Leagues Played
Italy Amateur Cup 1

Results

Italy Amateur Cup 01/26 12:48 - Fortis Altamura v Omnia Bitonto W 1-0
Fortis Altamura er en italiensk fodboldklub med base i byen Altamura i Apulien. Klubben blev grundlagt i 1946 og spiller i øjeblikket i Serie D, den fjerdehøjeste række i det italienske fodboldsystem.

Fortis Altamuas hjemmebane er Stadio Antonio D'Angelo, som har en kapacitet på omkring 3.000 tilskuere. Klubbens farver er rødt og hvidt, og dens logo er et skjold med et rødt kors på en hvid baggrund.

Klubbens mest succesfulde periode var i 1970'erne, hvor den spillede i Serie C, den tredjebedste række i italiensk fodbold. Fortis Altamura har også vundet Coppa Italia Dilettanti, turneringen for amatørhold i Italien, to gange, i 1999 og 2003.

Nogle af klubbens mest berømte spillere er Vito Chimenti, der spillede for Italien ved VM i 1986, og Giuseppe Signori, der scorede 234 mål i Serie A.

Fortis Altamura er en vigtig del af samfundet i Altamura, og klubben har et stærkt ungafdelingssystem. Klubben har også et stærkt forhold til fansene og er kendt for sin lidenskabelige atmosfære på hjemmebane.