ITF Women Poitiers

**ITF Women Poitiers**

ITF Women Poitiers er en professionel tennisturnering for kvinder, der spilles på indendørs hardcourtbaner. Turneringen er en del af International Tennis Federation (ITF) Women's World Tennis Tour og finder sted i byen Poitiers, Frankrig.

**Historie**

ITF Women Poitiers blev første gang afholdt i 2011, og det er blevet spillet hvert år siden da. Turneringen har været en populær begivenhed for spillere, der ønsker at få erfaring og forbedre deres rangering på ITF-touren.

**Turneringsformat**

ITF Women Poitiers spilles i både single- og doublekonkurrence. Singleturneringen har en hovedturnering med 32 spillere og en kvalifikationsturnering med 16 spillere. Doubleturneringen har en hovedturnering med 16 par og en kvalifikationsturnering med 8 par.

**Priser**

Vinderen af singleturneringen modtager et præmiebeløb på 15.000 dollars, mens doublernes vindere modtager et præmiebeløb på 7.500 dollars. Turneringsmesteren tildeles også værdifulde ITF-ranglistepoint.

**Bemærkelsesværdige vindere**

Gennem årene har ITF Women Poitiers tiltrukket en række bemærkelsesværdige spillere, herunder:

* Aliaksandra Sasnovich
* Jessika Ponchet
* Rebecca Marino
* Anna Karolína Schmiedlová
* Kristína Kučová

**Betydning**

ITF Women Poitiers er en vigtig begivenhed i tenniskalenderen for kvinder. Turneringen giver spillere mulighed for at få værdifuld erfaring og forbedre deres rangering, mens de også tjener som en mulighed for fans til at se kommende talenter i aktion.