Slovenien - Pokal

Slovenien - Pokal er en slovensk basketballturnering, der er etableret i 1991. Turneringen er en årlig begivenhed, der består af de bedste slovenske basketballhold. Vinderen af turneringen kvalificerer sig til FIBA Europe Cup.

Turneringen blev først afviklet i 1991 som en del af Sloveniens uafhængighed fra Jugoslavien. I de tidlige år blev turneringen domineret af Union Olimpija, som vandt de første fem udgaver. I de senere år er turneringen blevet mere konkurrencepræget, med flere hold, der kæmper om titlen.

Slovenien - Pokal spilles over flere runder, og den afsluttende Final Four-turnering afholdes typisk i maj måned. Final Four-turneringen spilles over to dage, med semifinalerne og finalen i en udskillelsesformat.

Vinderen af Slovenien - Pokal har ret til at repræsentere Slovenien i FIBA Europe Cup, og de har også mulighed for at kvalificere sig til EuroCup Basketball.

Slovenien - Pokal er en vigtig turnering i slovensk basketball, og den giver en mulighed for holdene til at vinde et trofæ og kvalificere sig til internationale turneringer.