Glasgow Celtic Society Cup Shinty

Glasgow Celtic Society Cup Shinty er en årlig shintyturnering for hold fra Skotland og Irland. Turneringen blev første gang afholdt i 1887 og er dermed en af de ældste shintyturneringer i verden.

Turneringen er opkaldt efter Glasgow Celtic Society, en organisation dannet af irske indvandrere i Glasgow i 1867. Samfundet har længe været involveret i at fremme gælisk kultur og sport, herunder shinty.

Glasgow Celtic Society Cup Shinty er en prestigefyldt turnering, og mange af Skotlands og Irlands bedste shintyhold har deltaget i den gennem årene. Turneringen spilles over en weekend, normalt i august eller september.

I 2023 afholdes Glasgow Celtic Society Cup Shinty på Bught Park i Inverness. Holdene, der deltager i turneringen i 2023, er:

* Glasgow Celtic
* Kilmallie
* Newtonmore
* Fort William
* Kyles Athletic
* Oban Camanachd
* Lochcarron
* Kinlochshiel

Glasgow Celtic Society Cup Shinty er en fantastisk mulighed for at opleve en traditionel gælisk sport. Turneringen er altid velbesøgt, og der er en fantastisk atmosfære. Hvis du er i Inverness i august eller september, bør du sørge for at besøge Glasgow Celtic Society Cup Shinty.